February 16, 2022

Rauland - ved foten av Hardangervidda. Øverst i Telemark

Les mer om Hytte Drøm her

Høgfjellscruise

Om  sommeren kan du få en unik opplevelse ombord katamaranen og rutebåten MB Fjellvåken II på Møsvatn 919 m.o.h. I videoen over får du en smakebit av dette.

Museene i Vinje, Raulandsakademiet, Høgskolen i Telemark og Mjonøy Håndverk og Kultursenter er blant de mange som formidler kulturarven vi er så stolte av.

I tillegg byr området på et fantastisk landskap og massevis av aktiviteter for både store og små.

Fotturer

I Rauland ligger alt til rette for flotte fotturer i fjellet. Her kan du gå fra hytte til hytte i turistforeningen sitt nett av hytter og merkede turstier på Hardangervidda. Du kan også velge å gå kortere fotturer i nettet av merkete turstier rundt i bygdene. Turistkontoret har detaljerte kart og forslag for fotturer i området.

Reisetips:

Sjekk ut disse lenkene og planlegg din ferietur til vakre Rauland og Telemark:

Se flere sommertips og pakker i Telemark på www.visittelemark.no

I Rauland kan du vandre, fiske, sykle og ri.

Vandring til Vidsyn, Rauland

Nyt den friske lufta og den vakre utsikten mens du tar en kanotur på fjellet

Kanotur på Totak i Rauland

Aktiviteter på Raulandsfjell og Vierli

Raulandsfjell tilbyr båt-, kano- og sykkelutleie og et stort utendørs lekeområde med blant annet trampoline. I sommersesongen kan du besøke barnas seter med norske husdyr på Vierli Turistsenter. Her er også et stort lekeområde med blant annet tråkke-gocarter og hoppeslott.

Båt- og kanoutleie: Raulandsfjell leier ut båter med motor og kanoer til utflukter på Totak. Vierli leier ut robåter og kanoer til Uvatn.

Ridning :Rauland Ridesenter er et ridesenter av høy standard, med moderne staller til 30 hester. Ridesenteret er åpent hele året, og kan tilby leksjoner i ridehall og turriding i flott terreng for alle nivå og aldrer. Rauland Ridesenter skreddersyr også tilbud til grupper, firma og lignende.

Jakt og fiske

Jaktkort for småviltjakt er tilgjengelig i hovedsakelig to områder; Rauland Statsallmenning og Berunuten Vest. På inatur.no  kan du  kjøpe fiskekort . Her vil du også finne intereaktiv kart med oversikt over fiskevann i Vinje kommune, og hvor du kan. Kart er også tilgjengelig på turistkontoret eller som nedlasting her.


hytte-drøm

«Drømmer du om hytte over 1000-meters grensa? Har du lyst til å legge inn egeninnsats for å få en hytte som er mer verdt en den har kostet deg?»